Gratis kennismaking Gratis kennismaking
Menu

Angst en Paniekaanvallen

Last van angst en paniekaanvallen?

Angst- en paniekaanvallen zijn intense periodes van angst of vrees die plotseling beginnen en gepaard gaan met verschillende fysieke symptomen zoals een versnelde hartslag, kortademigheid en duizeligheid. De oorzaken variëren van genetische factoren en chemische onevenwichtigheden in de hersenen tot traumatische ervaringen en langdurige stress. Behandeling omvat vaak cognitieve gedragstherapie, waarbij individuen leren hun denkpatronen te herkennen en te veranderen, evenals medicatie voor kortdurende of chronische symptomen.

Symptomen

Het ene moment voel je je prima en het volgende moment word je overspoeld door een overweldigend gevoel van angst. Je hart bonst in je borst, het zweet breekt je uit en je kunt nauwelijks ademen. Soms denk je zelfs dat je een hartaanval hebt of dat je de controle volledig verliest. Als dit regelmatig gebeurt, kun je te maken hebben met paniekaanvallen. Gelukkig kunnen technieken zoals diepe ademhalingsoefeningen en cognitieve gedragstherapie helpen bij het beheersen van deze aanvallen.

Hoe wij kunnen helpen

Je bent niet alleen. Bij de Online Psycholoog kun je vanuit het comfort van je eigen huis praten met psychologen die je helpen de kern van je angsten te begrijpen. Samen werken we aan strategieën zoals ademhalingstechnieken en blootstellingstherapie, allemaal via beveiligde videogesprekken.