Gratis kennismaking Gratis kennismaking
Menu

Woede en Agressie

Last van woede en agressie?

Woede en agressie zijn natuurlijke emoties, maar wanneer ze niet goed worden beheerd, kunnen ze leiden tot destructief gedrag. Oorzaken kunnen variëren van traumatische ervaringen tot het leren van agressief gedrag in de kindertijd. Behandelingen omvatten woedemanagementcursussen, cognitieve gedragstherapie en, in sommige gevallen, medicatie.

Symptomen

Woede is normaal, maar wat als die woede uitbarstingen veroorzaakt of tot agressie leidt? Als je merkt dat je reacties niet passen bij de situatie, of als je jezelf of anderen pijn doet, is het tijd om hulp te zoeken. Leren omgaan met deze gevoelens is essentieel.

Hoe wij kunnen helpen

Woede en agressie, iedereen heeft er ooit wel wel eens mee te maken gehad. Een vurige energie die soms oncontroleerbaar aanvoelt. Deze emoties -hoewel natuurlijk- kunnen, wanneer ze niet op de juiste manier worden behandeld, relaties beschadigen, professionele kansen hinderen en onze innerlijke rust enorm verstoren.

Bij de Online Psycholoog erkennen we woede en agressie niet als inherent ‘slecht’ of ‘fout’. Integendeel, we zien ze juist als signalen, als rookmelders die aangeven dat er ergens een onvervuld verlangen of een niet-erkend trauma is. Het probleem ontstaat wanneer deze gevoelens tot destructieve acties leiden in plaats van tot constructieve oplossingen.

Onze toegewijde psychologen zijn gespecialiseerd in het helpen van cliënten om de onderliggende oorzaken van hun woede en agressie te begrijpen. Ze bieden tools en technieken, zoals conflictresolutievaardigheden en ademhalingsoefeningen, om je te helpen deze intense emoties op een gezonde manier te beheersen. Of je nu de technieken van cognitieve gedragstherapie gebruikt om triggers te identificeren of mindfulness benadert om in het moment te blijven, wij staan altijd klaar om je te ondersteunen.