Gratis kennismaking Gratis kennismaking
Menu

Negatief zelfbeeld

Last van een negatief zelfbeeld?

Een negatief zelfbeeld is een vertekende perceptie van zichzelf, vaak gekenmerkt door een gevoel van ontoereikendheid of minderwaardigheid. Oorzaken kunnen liggen in vroege jeugdervaringen, pesten, of constante kritiek van ouders of verzorgers. Behandeling kan bestaan uit psychotherapie, waarin het individu wordt geholpen om onderliggende oorzaken te begrijpen en positieve zelfbevestigingstechnieken aan te leren.

Symptomen

Heb je ooit in de spiegel gekeken en alleen maar fouten gezien? Of het gevoel gehad dat iedereen beter is dan jij? Dat kan duiden op een negatief zelfbeeld. Dit is meer dan gewoon een slechte dag hebben; het is een constante strijd met jezelf waarbij je jezelf naar beneden haalt. Praat erover. Therapie kan je helpen om jezelf in een nieuw licht te zien en die negatieve innerlijke criticus het zwijgen op te leggen.

Hoe wij kunnen helpen

Voor die momenten waarop je naar je reflectie kijkt en alleen maar imperfecties ziet, voor de keren dat je gelooft dat je niet goed genoeg bent of dat je voelt dat je niet meetelt.

Een negatief zelfbeeld is een gevecht dat vele lagen kent. Het is niet slechts een vluchtige gedachte, maar een diepgaand gevoel dat de manier waarop je de wereld ervaart en hoe je in de wereld functioneert, kan beïnvloeden. Bij de Online Psycholoog begrijpen we dat deze gevoelens diepgeworteld en soms ingewikkeld kunnen zijn.

Vanaf het moment dat de online therapiesessie start, zetten we ons in om een veilige en bevestigende omgeving te creëren waarin je je gevoelens en gedachten vrij kunt verkennen. Onze ervaren psychologen maken gebruik van technieken zoals cognitieve gedragstherapie om beperkende overtuigingen te identificeren en uit te dagen. Ze helpen je om oude verhalen die je jezelf vertelt te herschrijven en je te begeleiden naar een plek waar je je eigenwaarde en capaciteiten kunt herkennen en omarmen.

De digitale omgeving van de Online Psycholoog stelt je in staat om deze reis van zelfontdekking en heling te ondernemen vanuit het comfort van je eigen ruimte, waar je je het meest op je gemak voelt. We bieden een scala aan hulpmiddelen en bronnen aan, van begeleide meditaties tot werkboeken, die je kunt gebruiken om aan je zelfbeeld te werken.