Gratis kennismaking Gratis kennismaking
Menu

Tarieven

De behandelingen van De Online Psycholoog vallen onder de Generalistische Basis Geestelijke Gezondheidszorg (GB-GGZ).  De GB-GGZ omvat psychologische hulp voor lichte tot matige psychische problemen. De duur van de behandeling is kort tot middellang en meestal klachtgericht.

Per 1 januari 2022 is er in de GGZ een nieuw bekostigingssysteem ingevoerd, het zorgprestatiemodel (ZPM). Dit systeem stelt dat het tarief gebaseerd is op de type zorg dat wordt verleend, zoals diagnostiek, behandeling, intercollegiaal overleg, de duur van de zorg in minuten, de setting waarin de zorg wordt verleend en het werkprofiel van de behandelaar (bijv. basispsycholoog, GZ-psycholoog of psychotherapeut). 

Tarieven & vergoedingen

Sessieduur
Prijs
Type
Verlengde sessie
No-show
Kennismaking
20 min
GRATIS
Oriënterend
x
x
Sessie
45 min
€ 115
Behandeling
15 min/€ 25
€ 70
Diagnostiek
45 min
€ 135
Diagnose
15 min/€ 25
€ 70

Bij 'de online psycholoog' hanteren we tarieven die lager zijn dan aanbevolen door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Worden behandelingen bij De Online Psycholoog vergoed?

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat de zorgverzekeraar geen invloed kan uitoefenen op jouw behandeling en geen toegang heeft tot jouw dossier. Voor meer informatie over deze werkwijze kan je terecht op www.contractvrijepsycholoog.nl. Wel worden behandelingen in de Generalistische Basis GGZ vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat jouw factuur gedeeltelijk wordt vergoed en jij het overige deel zelf betaalt.

Hoe declareer ik zorgkosten bij mijn zorgverzekeraar?

Om de factuur te kunnen declareren bij jouw zorgverzekeraar heb jij een verwijsbrief nodig van jouw huisarts. Heb jij geen verwijsbrief? Dan keert de zorgverzekeraar geen vergoeding uit. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar en polis. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze om een psycholoog te kiezen die bij jou past en krijg je doorgaans een hogere vergoeding dan bij een naturapolis. De vergoeding wordt altijd eerst verrekend met de eigen risico. In 2023 bedraagt het eigen risico € 385, tenzij je dit zelf hoger hebt ingesteld. De Online Psycholoog staat niet in contact met jouw zorgverzekeraar. Acties en verantwoordelijkheid rondom declaraties ligt bij de cliënt en de zorgverzekeraar. Hoe declareer ik de factuur van deonlinepsycholoog.nl bij mijn zorgverzekeraar?

Stap 1: Vraag een verwijsbrief aan bij jouw huisarts.
Stap 2: Bel jouw zorgverzekeraar en vraag na hoeveel procent van de behandeling uit de Generalistische Basis GGZ wordt vergoed o.b.v. jouw zorgpakket. Geef aan dat je een verwijsbrief hebt van jouw huisarts.
Stap 3: Verstuur de factuur van deonlinepsycholoog.nl samen met de verwijsbrief naar jouw zorgverzekeraar.

Hoeveel krijg ik vergoed? Een voorbeeld: De factuur bij deonlinepsycholoog bedraagt 150 euro. Jouw zorgverzekeraar vergoedt 70%. Dit komt neer op 105 euro. Dit betekent dat je een eigen bijdrage betaalt van 150 – 105 = 45 euro.

Facturatie en betaling

De factuur wordt opgesteld per sessie. Op jouw factuur lees jij welke type zorg er in rekening wordt gebracht (diagnostiek en/of behandeling). De hoogte van de factuur is afhankelijk van het werkprofiel van jouw behandelaar en de duur van de behandeling. Betaling Voorafgaand aan de behandeling ontvang je de factuur per e-mail. De betaling dient vóór de start van de sessie te worden voldaan via de bijgevoegde iDeal-link.

Annuleringsvoorwaarden

Jouw sessie kan je kostenloos annuleren via jouw DOP-account, tot 48 uur voorafgaand aan de afspraak. Ontvangen wij binnen 48 uur geen annulering, dan zijn wij genoodzaakt om annuleringskosten van 70 euro in rekening te brengen.

Veelgestelde vragen